اغلب وب سایتهایی که آموزشهای خود را برای فروش میگذارند، علاقه دارند تا محتوای محصول مناسبی ارائه دهند تا مخاطبان را با تکنیکهای کپی رایتینگ جذب کنند. اما چگونه برای وب سایت آموزشی محصول نویسی کنیم؟ در فرایند محصول نویسی برای وب سایتهای آموزشی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ در این مقاله قصد داریم تا ابتدا مقدمه کاملی در رابطه با وب سایتهای آموزشی بنویسیم و سپس به جزئیات محصول نویسی در وب سایتهای آموزشی بپردازیم.
وب سایت آموزشی چیست؟
وب سایت آموزشی به وب سایتی گفته میشود که در آن، محتواهای آموزشی به صورت رایگان و یا برای فروش قرار میدهند. این محتواهای آموزشی در قالبهای گوناگونی تولید میشوند که از محبوبترین فرمتهای آن میتوان به فرمتهای ویدئویی و صوتی اشاره کرد. محتوا و رابط کاربری شروط اساسی برای موفقیت یک وب سایت آموزشی به شمار میروند. به عبارت دیگر، طراحی مینیمال، سادگی و محتوای قوی، برگ برندههای وب سایتهای آموزشی به شمار میروند.
برای اینکه بهتر با مفهوم وب سایت آموزشی آشنا شوید، بهتر است شما را با این دسته از وب سایت آشنا سازیم.
ویژگیهای وب سایت آموزشی
برای آنکه با خصوصیات وب سایت آموزشی آشنا شوید، قبل از هر چیزی بهتر است وب سایتهای آموزشی را به دو دسته تقسیم کنیم:
- مدارس و آموزشگاههای آنلاین
- فروشگاههای محتوای آموزشی
دسته اول گروهی هستند که آموزش در ازای ارائه مدرک به طور مجازی صورت میگیرد و در صورتی که افراد امتحانات را به خوبی پشت سر بگذارند، قادر به دریافت مدرک خواهند بود. در مدارس یا آموزشگاههای آنلاین، مخاطبان مشخصاند و تنها با داشتن یک بلاگ مناسب میتوانید ورودیهای لازم را دریافت کنید.
گروه دوم، صاحبان وب سایتها اغلب آموزشهای خود را به صورت فایلهای ویدئویی، فایلهای صوتی، پاور پوینت و… در وب سایت خود آپلود میکنند. برخی از این آموزشها میتواند به صورت رایگان و برخی با پرداخت هزینه در اختیار مخاطب قرار گیرند. برای این که این محصولات به خوبی به مخاطب عرضه شود بهتر است تا یک محصول نویسی متناسب با نیازهای مخاطب انجام شود، تا خواننده متوجه شود که آیا محتوای فایل مورد نظر، نیازهایش را از یک آموزش برطرف میکند یا خیر.
خصوصیات وب سایت آموزشی عالی
یک وب سایت آموزشی شامل ویژگیهای گوناگونی میشود. این وب سایتها شامل ویژگیهای زیر میشوند:
- دارای مجله یا بلاگ هستند.
- طراحی ساده و مینیمالی دارند.
- کارکردن با آنها و یادگیری فضایشان بسیار ساده و آسان باشد.
- فروشگاه مشخص داشته باشد.
- محصولاتش در گروهبندیهای معین قرار گیرد.
یک وب سایت آموزشی در کدام قسمتها نیاز به محتوا دارد؟
قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که وب سایتهای آموزشی در چه قسمتهایی نیاز به تولید محتوا دارند. که در ادامه این بند به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
صفحات اصلی
در قسمت صفحات اصلی مانند خانه، درباره ما، فروشگاه، تماس با ما و هر صفحه دیگری که برای وب سایتتان تعریف کردهاید نیاز به یک محتوای مادر دارید. محتوایی که در این صفحات نوشته میشوند باید با استراتژیهای کسب و کار شما هماهنگ باشند و شمارا طوری به مخاطب معرفی کنند که قصد دارید به بازار خودتان معرفی شوید. در این صفحات استفاده از عبارتهای ساده، جملات کوتاه و پرهیز از اضافهگویی مرسوم است. شما به عنوان صاحب یک وب سایت آموزشی باید تمامی مطالب لازم در خصوص رسالت خود، نحوه خرید محصولات آموزشی و نیاز مخاطب به این آموزشها را با بیانی ساده و فارغ از هرگونه تبلیغات اضافه در این صفحات قرار دهید.
برای توضیح بیشتر مفهومی که در بند قبل عنوان کردیم بهتر است مثالی ارائه دهیم. فرض کنید که برای صفحه فروشگاهی خود نیاز به محتوا دارید. محتوایی که در این صفحات قرار میدهید باید شامل چه نکاتی باشد؟ قبل از هر چیزی باید یک مقدمه خوب بنویسید که رسالت وب سایت و آموزشها را به طور کلی عنوان کند. در مراحل بعد نحوه دسته بندی را توضیح دهید که مخاطب بداند آموزش مد نظرش در کدام دسته بندی قرار گرفته است. بعد نحوه خرید یا دریافت آموزشها را بنویسید.
بلاگ یا مجله وب سایت آموزشی
طبق آمار به دست آمده وجود بلاگ یا مجلات وب سایتها میتواند رشد بازدید وب سایت را تا ۶۸ درصد افزایش دهد. در نتیجه وجود بلاگ چیزی نیست که بتوان از آن پشم پوشی کرد. برای داشتن یک وبلاگ آموزشی خوب، میتوانید در هر مقاله قسمت کوچکی از آموزشتان را شرح دهید، کتابهای مرتبط با حوزه آموزشیهای خود را معرفی کنید، از اشخاص برجسته و صاحب نام مربوط به حوزه آموزش خود صحبت کنید و خلاصه هر ایدهای که برای مخاطبتان جذاب باشد را برایش بازگو کنید.
صفحات فروش آموزش
این صفحات، مهمترین صفحات شما برای فروش مستقیم از وب سایت به شمار میروند.زمانیکه که محتوای مناسب در این صفحات قرار دهید، میتوانید مخاطب را مجاب به خرید و یا خارج شدن از صفحه وب سایت خود کنید. در این قسمت بیش از هر صفحه دیگری از وب سایت باید محتوای جامع منتشر کنید. در ادامه به شرح مفصل محصول نویسی برای وب سایتهای آموزشی خواهیم پرداخت.
چگونه برای یک وب سایت آموزشی محصول نویسی کنیم؟
در نوشتن محصول نویسی برای یک وب سایت آموزشی بهتر است سه بخشی که در ادامه معرفی میکنیم را داشته باشد:
نیاز سنجی
ابتدا یک شرح مختصر در رابطه با جایگاه آموزش خود در سطح جهانی یا داخلی به مخاطب ارائه دهید. برای مثال اگر در خصوص آموزش تحلیل بازار ارزهای دیجیتال محتوا تولید میکنید، بهتر است در ابتدای صفحه آموزش خود متنی به این صورت قرار دهید:
امروزه گسترش بازار رمز ارز و نقش مثبتی که در بازارهای مالی دارد باعث شده است تا درصد زیادی از مردم جهان به یادگیری تحلیل و پیش بینی این بازار علاقهمند شوند. از طرفی با رخ داد جنگ میان روسیه و اوکراین و نقشی که این بازار در این جنگ و اقتصاد جهان ایفا کرد، باعث شد که هر شخصی که به اینترنت دسترسی دارد، اطلاعاتی درباره این بازار مالی به دست آورد و میل به سرمایهگذاری در این بازار بیش از هر زمان دیگری افزایش پیدا کند.
معرفی دوره
در مرحله بعد دوره خود را معرفی کنید. برای مثال اگر یک وب سایت در خصوص آموزش کاشت انواع محصولات کشاورزی دارید و میخواهید محتوایی در خصوص آموزش کشت انار ارائه دهید بهتر است مطلبی در این خصوص بنویسید.
انار یکی از بهترین محصولات صادراتی کشور ایران است که علاقهمندان بسیاری در سرتاسر جهان دارد. کشت اصولی این میوه باعث افزایش کمیت و کیفیت محصول میشود. در این دوره تلاش کردهایم تا با استفاده از تجربیات کشاورزان مجرب و علم کشاورزی آموزشی را در اختیار شما قرار دهیم تا با استفاده از آن انار بهتری تولید کنید و کمترین خسارت حین داشت را متحمل شوید.
در نهایت بهتر است سر فصلهای آموزش را نیز در اختیار مخاطب قرار دهید تا به خوبی در جریان قرار گیرد که در محتوای ارائه شده چه سرفصلهایی مورد بررسی قرار میگیرد و چه نکاتی آموزش داده خواهد شد.
سرفصلها
برای مثال اگر قرار است محصول نویسی یک دوره کاشت ناخن را انجام دهید، بهتر است به سرفصلهایتان در قالب بولت گذاری اشاره کنید. مانند:
- آشنایی با ساختمان ناخن
- آموزش مانیکور و پدیکور خشک و تر
- آموزش مواد گذاری
- آموزش لمینت ناخن
- ترمیم
- آموزش طراحی
به این صورت میتوانید تمام آنچه که قرار است خریدار، از آموزش شما یاد بگیرد را به خوبی به او آموزش دهید.
نکات مهم در تولید محتوای محصول وب سایت آموزشی
در صورتی که اکنون توضیحات محصولی در وب سایت خود قرار دادهاید و یا پیشنویس آن را تهیه کردهاید، بهتر است با چک لیستی که در ادامه معرفی میکنیم محتوا را ارزشیابی کنید و محتوای خود را به بهترین نسخه خود برای مخاطب و گوگل تبدیل کنید:
- استفاده از جملات کوتاه و کاربردی
- استفاده از مفاهیم عمومی مرتبط با حوزه مد نظر
- استفاده از کلیدواژههای بیزینسی برای وب سایتهای آموزشی (دوره جامع، آموزش صفر تا صد، خرید، قیمت و…)
- رعایت اصول صحیح تولید محتوا
- نیاز سنجی
- معرفی کامل دوره
- نوشتن سرفصلها
- قرار دادن پرسشهای پر تکرار
- نوشتن گروه مخاطبان
- نوشتن سطح محتوای آموزش
در صورتی که محتوای شما گزینههای زیر را دارا باشد، محتوای مورد تأییدی به شمار میرود که میتواند مخاطبان را در برگیرد.
شرح محصول برای سایت آموزشی در نقطه ویرگول
در صورتی که قصد دارید محتوای محصول نویسی خود را برون سپاری کنید؛ تیم تولید محتوای نقطه ویرگول آماده ارائه خدمات به شماست. نویسندگان نقطه ویرگول با مشاهده آموزشهای شما اقدام به نوشتن بهترین شرح محصول برایتان خواهند کرد. برای سفارش تولید محتوایتان میتوانید از طریق راههای ارتباطی این سایت اقدام کنید.